.

Головна Статті Повідомлення податкової про прийнятих працівників

Статті

23.01.2015

Повідомлення податкової про прийнятих працівників

Завершення 2014 року відзначилося прийняттям низки законів, які, більшою мірою, стосувалися податкового законодавства. Однак, податкова реформа, яка відсунула на другий план інші зміни, далеко не єдине «ноу-хау» законодавця.

Так, зокрема, Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов'язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці» від 28.12.2014 р. № 77-VIII (далі – «Закон») вносить суттєві корективи в трудове законодавство та законодавство у сфері соціального страхування.

З «01» січня 2015 року посилені засоби боротьби з «неофіційним» працевлаштуванням і «зарплатами в конвертах». У відповідності до п. 2 Закону, що вносить зміни до ст. 24 Кодексу законів про працю України (надалі – «КЗпП України») працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом роботодавця, і, що є найбільш важливим, без повідомлення про прийняття на роботу працівника органу, що виконує функції з адміністрування єдиного соціального внеску на загальнодержавне соціальне страхування, яким на даний момент є Державна фіскальна служба («процедура повідомлення податкової про прийнятих працівників»).

Таким чином, тепер у двосторонні правовідносини працівника і роботодавця законодавець додав ще одну «дійову особу» – податкову. Залишається незрозумілим, чи вважатиметься трудовий договір неукладеним за відсутності повідомлення фіскального органу.

Норма про те, що трудовий договір вважається укладеним і тоді, коли наказ чи розпорядження не були видані, але працівника було фактично допущено до роботи, з трудового законодавства виключена.

Також, є важливим те, що скасовано обов'язок фізичних осіб - підприємців реєструвати трудові договори у державній службі зайнятості.

Що стосується обов'язку повідомляти податкову про прийнятих працівників, то він стосується як юридичних, так і фізичних осіб - роботодавців.

Повідомлення має відбуватися згідно з Порядком, затвердженимКабінетом Міністрів України. Слід зазначити, що на даний момент такий Порядок відсутній. Тому, якщо слідувати «букві закону», роботодавці до прийняття такого Порядку можуть не повідомляти податкову, оскільки ані форма, ані сама процедура такого повідомлення не передбачені. Однак, слід зазначити, що у фіскалів інша точка зору з цього приводу. Вони дотримуються думки, що повідомлення повинно відбуватися в довільній формі. При цьому, деякі з них вважають, що таке повідомлення повинно відбуватися саме в день прийому.

Відповідальність за порушення прийнятих норм встановлена тепер безпосередньо в ст. 265 КЗпП України у величезних, часто непосильних для невеликих підприємств, розмірах.

Так, за фактичний допуск до роботи без оформлення трудового договору, оформлення працівника в режимі неповного робочого часу в разі роботи повний робочий день, виплати заробітної плати без сплати податків та єдиного соціального внеску (зарплати в «конверті»), роботодавцям загрожує штраф у розмірі 30 мінімальних заробітних плат за кожного співробітника, що становить на даний момент 36 540,00 гривень.

Виходячи з даного положення, залишається незрозумілим, чи буде наставати відповідальність у тому випадку, якщо трудовий договір із співробітником був укладений, наказ видано, податки і єдиний соціальний внесок сплачуються в повному розмірі, але роботодавець не виконав вимогу щодо повідомлення податкової. Диспозиція даної статті не містить такого правопорушення. Але у фіскалів, як завжди, своя точка зору.

Порушення строків виплати заробітної плати більш ніж на один місяць, їх виплата не в повному обсязі, тягне за собою накладення штрафу у трикратному розмірі мінімальної заробітної плати (3 654,00 гривень).

За недотримання мінімальних гарантій в сфері оплати праці відповідальність настає у вигляді 10 мінімальних заробітних плат (12 180,00 гривень).

За інші порушення вимог трудового законодавства відповідальність передбачена у розмірі 1 мінімальної заробітної плати (1218 гривень).

Крім фінансових санкцій для підприємств, у відповідності до ст. 41 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачена адміністративна відповідальність для посадових осіб підприємства. Так, за фактичний допуск до роботи співробітника без оформлення трудового договору на посадових осіб підприємства, фізичних осіб-підприємців накладається штраф у розмірі від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 8500 гривень до 17 000 гривень).

Крім перерахованих вище, значно збільшені інші адміністративні штрафи за порушення законодавства у сфері праці та охорони праці.

У відповідності до п. 4 Закону Верховна Рада України доручила Кабінету Міністрів України підготувати та затвердити у тримісячний строк Порядок повідомлення податкової про прийнятих працівників.

Таким чином, до прийняття даного Порядку роботодавцям залишається або повідомляти податкову в довільній формі, або ж, на свій страх і ризик, посилатися на відсутність встановленої форми повідомлення.

Усі статті

 

 

Юридичні послуги Харків

Юридические консультации в Харькове "Інком ЮРЕК". Всі права захищені ©2014.